شرایط پذیرش دکتری استعداد درخشان دانشگاه علم و صنعت
شرایط پذیرش دکتری استعداد درخشان دانشگاه علم و صنعت اعلام شد. معاون آموزشی دانشگاه علم و صنعت درمورد نحوه پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در این دانشگاه اظهار کرد: دانشجویانی که به عنوان دانشجوی استعداد درخشان میخواهند وارد مقاطع بالاتر شوند، باید جزو ۱۰ درصد اولِ معدلهای بالا باشند.
دکتر محسن کلانتر در مورد پردیسهای این دانشگاه توضیح داد: دانشگاه علم و صنعت دارای دو پردیس است؛ پردیس مرکزی که داخل آن، پردیس مجازی نیز وجود دارد که در برخی از رشتههای مقطع کارشناسی ارشد دانشجو پذیرش میکند و پردیس دوم که خارج از فضای فیزیکی دانشگاه قرار دارد و در این پردیس علاوه بر دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دانشجوی دکتری نیز جذب میشود.
وی درمورد تعداد دانشجویان دانشگاه علم و صنعت توضیح داد: امسال ۷۰۰ دانشجو در مقطع کارشناسی، ۱۷۰۰ نفر در مقطع کارشناسی ارشد، ۱۶۰ دانشجوی دکتری نوبت اول و ۷ نفر در نوبت دوم و ۶۰ دانشجوی دکتری در پردیس دو و ۹۰ نفر به عنوان ممتاز پذیرش شدند.
معاون آموزشی دانشگاه علم و صنعت با اشاره به دانشجویان ممتاز اظهار کرد: دانشگاه علم و صنعت در بحث استعدادهای درخشان و جذب دانشجویان نخبه با وزارت علوم هماهنگ عمل کرد. درواقع آییننامهای وجود دارد که طبق آن ۱۰ درصد دانشجویان کارشناسی میتوانند در مرحله کارشناسی ارشد پذیرش شوند، البته از آنجایی که برخی از دانشجویان یا به خارج از کشور سفر میکنند یا دانشگاه خود را تغییر میدهند اعلام شده بود اگر ۱۰ درصد از دانشجویان از دانشگاه رفتند، ما مجاز هستیم ۱۰ درصد دیگر جذب کنیم اما همه این دانشجویان باید ۱۰ درصد معدل را داشته باشند به عبارت دیگر ۱۰ درصد اول معدلها باشند.برای مثال در رشتهای که صد نفر پذیرش کارشناسی داریم میتوان در درجه اول ۱۰ نفر از ۱۰۰ نفر که دارای بالاترین معدل هستند جذب کنیم اگر از بین این ۱۰ نفر پنج نفر دیگر به دانشگاههای دیگر مراجعه کردند میتوانیم لیست خود را تا ۲۰ نفر ظرفیتها را پر کنیم.
معاون آموزشی دانشگاه علم و صنعت در ادامه با اشاره توسعه جذب دانشجوی غیر ایرانی گفت: هدف این است که با حفظ کیفیت، صندلیهای خالی را از طریق جذب دانشجوی خارجی پر کنیم. در حال حاضر ۶۰ دانشجوی غیر ایرانی در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و بالغ بر ۲۰ نفر در مقطع دکتری در دانشگاه علم و صنعت مشغول به تحصیل هستند. این دانشجویان با توجه به موقعیت جغرافیایی کشور بیشتر از کشورهای همسایه مانند افغانستان، عراق، هندوستان و … هستند.
کلانتر در ادامه از گسترش دفاتر مشاوره در دانشگاه علم و صنعت خبر داد و افزود: به موازات طرح استاد مشاور، در ارتباط با مشاوره دانشجویی گام بزرگی برداشته شد و قرار است خدمات مشاورهای لازم را به دانشجویان ارائه کرده و آنها را به سوی مراکز مشاوره هدایت کنیم. در این راستا دفاتر مشاوره مجهزی راهاندازی شده و در حال هدفمند کردن این روند هستیم.